nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Apothekersassistent

De mbo opleiding MBO Apothekersassistent zelfstandig thuis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool bekijk je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk direct populaire studies en thuiscursussen van betrouwbare onderwijsinstellingen als Scheidegger en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Apothekersassistent! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding is er al vanaf €2092,80 via LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie MBO Apothekersassistent mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Apothekersassistent24 maanden€2092,80Meer informatie
NTIMBO Apothekersassistent9 maanden€695,25Meer informatie
MBO Apothekersassistent vanuit huis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding MBO Apothekersassistent online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er bij jou ook speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker tref je een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Apothekersassistent. Met deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Apothekersassistent is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een MBO Apothekersassistent thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal op een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Apothekersassistent kan men aanschaffen vanaf €2092,80 via o.a. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer volwassenen willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Apothekersassistent thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO Apothekersassistent: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding is vaak af te ronden in plusminus 24 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een bepaalde MBO Apothekersassistent vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids kun je terecht voor de verdere details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool E3. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven beschikken over een MBO Apothekersassistent klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Daar raadpleeg je alles voor jouw mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van oefeningen, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-apothekersassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van MBO EHBO tot een studie als Cursus Kroatisch, en sinds kort dus ook de MBO Apothekersassistent zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Ook groepscursussen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie MBO Apothekersassistent online versneld volgen is mogelijk vanaf €2092,80. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze onderdelen mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Bij veel bedrijven heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Apothekersassistent. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Lijkt het je leuk om te werken als apothekersassistente? Kies dan voor deze erkende opleiding MBO Apothekersassistent. Deze beroepsgerichte opleiding bereidt optimaal voor op een afwisselende baan als apothekersassistent. Geen dag is hetzelfde. Als apothekersassistent heb je met patiënten en familieleden te maken, maar ook met huisartsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Je werkt zelfstandig in een team en ondersteunt de apotheker.

De opleiding MBO Apothekersassistent is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie