nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen

De mbo opleiding MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen vanuit huis volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl tref je alle erkende thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Gezondheidszorg en Welzijn. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk probleemloos goede thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare afstandsopleiders als Fontys en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €357,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Uitstekende docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Werken met verstandelijk beperkte mensen3 maanden€357,00Meer informatie
MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen online vanuit huis

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website tref je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen. Met deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Uiteraard krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen wordt al aangeboden vanaf €357,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? Hierna beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kost je ongeveer 3 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een dergelijke MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids lees je alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijvoorbeeld NTI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit betekent dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Katholieke Pabo Zwolle. Ook levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Veel onderwijs-aanbieders verstrekken ook een MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier tref je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-werken-met-verstandelijk-beperkte-mensen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Eigen webwinkel starten tot HAVO Rekenen 3F, en tegenwoordig dus ook de MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn aspiraties? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen online versneld volgen is realistisch vanaf €357,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende factoren kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De opleiding MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen biedt in korte tijd de belangrijkste kennis en vaardigheden die je nodig hebt bij het werken met deze doelgroep. Zo is er o.a. aandacht voor communicatie, het werken met groepen en het bieden van ondersteuning.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg. Het diploma kan worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie