nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Werken met psychiatrische zorgvragers

De mbo opleiding MBO Werken met psychiatrische zorgvragers op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels onze vergelijkingstool tref je tientallen thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken zonder problemen veel gekozen thuiscursussen en studies van respectabele instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Werken met psychiatrische zorgvragers! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding is te koop vanaf €357,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Overzicht met thuisstudies MBO Werken met psychiatrische zorgvragers juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Werken met psychiatrische zorgvragers3 maanden€357,00Meer informatie
MBO Werken met psychiatrische zorgvragers op eigen tempo thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding MBO Werken met psychiatrische zorgvragers online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier check je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Werken met psychiatrische zorgvragers(duaal of voltijd). Door het volgen van deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Werken met psychiatrische zorgvragers is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs MBO Werken met psychiatrische zorgvragers thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding MBO Werken met psychiatrische zorgvragers is er al vanaf €357,00 via o.a. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Werken met psychiatrische zorgvragers thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Werken met psychiatrische zorgvragers: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding duurt circa 3 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een dergelijke MBO Werken met psychiatrische zorgvragers vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina achterhaal je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen als onder andere Laudius zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Tyndale Theological Seminary. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een MBO Werken met psychiatrische zorgvragers klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier check je alles voor jouw mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem zoek je ook naar het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-mbo-werken-met-psychiatrische-zorgvragers

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Fit en Gezond Leven tot en met HBO Webdesign, en sinds kort dus ook de MBO Werken met psychiatrische zorgvragers zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Jij bepaalt waar, wanneer en in welk tempo je studeert.
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie MBO Werken met psychiatrische zorgvragers online volgen kan al vanaf €357,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding MBO Werken met psychiatrische zorgvragers. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De opleiding MBO Werken met psychiatrische zorgvragers behandelt in korte tijd de belangrijkste aspecten van het werken met zorgvragers in de geestelijke gezondheidszorg. Zo is er o.a. aandacht voor het werken met groepen, het bieden van zorg en ondersteuning en het stimuleren van maatschappelijke participatie.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Het diploma kan worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie