nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen

De mbo opleiding MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen digitaal volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Gezondheidszorg en Welzijn. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk zonder problemen tientallen relevante thuiscursussen en studies van Hollandse opleiders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is te bestellen vanaf €357,00 via o.a. LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen3 maanden€357,00Meer informatie
MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker check & vergelijk je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen kun je bestellen vanaf €357,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot aantal mensen zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo opleiding is vaak af te ronden in circa 3 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een passende MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders zoals bijv. Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC Friese Poort. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende onderwijsinstellingen geven ook een MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. Hier bekijk je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-mbo-werken-met-chronische-zorgvragers-en-ouderen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van MBO Schoonheidsspecialiste tot bijvoorbeeld Bulgaars Voor Beginners, en uiteraard ook de MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn ambities? In de beschrijving hierna lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: PC opleidingen
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen online versneld volgen doe je vanaf €357,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante producten kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De opleiding MBO Werken met chronische zorgvragers en ouderen behandelt in korte tijd de belangrijkste aspecten van het werken met zorgvragers in een verpleeg- of verzorgingshuis of binnen de thuiszorg. Zo leert je o.a. over het werken met groepen en het verlenen van zorg en ondersteuning aan mensen met een chronische aandoening. Speciale aandacht is er voor het verlenen van zorg aan mensen met dementie.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Het diploma kan worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie