nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Triage en kwaliteitszorg

De mbo opleiding MBO Triage en kwaliteitszorg thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl vind je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies in de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken probleemloos veel gekozen thuiscursussen en studies van Hollandse instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Triage en kwaliteitszorg! Een passende opleiding voor iedereen, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €574,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Vergelijking van thuisstudies MBO Triage en kwaliteitszorg juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Triage en kwaliteitszorg7 maanden€574,00Meer informatie
MBO Triage en kwaliteitszorg op eigen tempo thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding MBO Triage en kwaliteitszorg op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er bij jou ook speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker vind je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO Triage en kwaliteitszorg(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, hobby’s en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Triage en kwaliteitszorg regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een MBO Triage en kwaliteitszorg thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving op een tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Triage en kwaliteitszorg kun je bestellen vanaf €574,00 bij bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groeiend aantal arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? Onderstaand besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Triage en kwaliteitszorg thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Triage en kwaliteitszorg: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De mbo opleiding is vaak af te ronden in ongeveer 7 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een relevante MBO Triage en kwaliteitszorg vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling lees je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen zoals o.a. Fontys zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wil zeggen dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Stenden Hogeschool. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de instanties beschikken over een MBO Triage en kwaliteitszorg klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier raadpleeg je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving tref je zaken als webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-triage-en-kwaliteitszorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld HBO Servervirtualisatie met Hyper-V t/m Herregistratie BIG, en sinds kort dus ook de MBO Triage en kwaliteitszorg zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie MBO Triage en kwaliteitszorg online versneld volgen is haalbaar rond de €574,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject vormt een bijdrage voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding MBO Triage en kwaliteitszorg. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De opleiding MBO Triage en kwaliteitszorg behandelt een aantal belangrijke taken en aspecten van het werken als doktersassistent. Je leert o.a. over triage (informatie vragen en een inschatting van de situatie maken), verpleegtechnische handelingen en kwaliteitszorg in de huisartsenpraktijk.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Doktersassistent. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie