nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Zorg aan moeder en kind

De mbo opleiding MBO Zorg aan moeder en kind zelfstandig vanuit huis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker bekijk je de meest interessante thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk populaire zelfstudies en thuiscursussen van respectabele onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Zorg aan moeder en kind! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €357,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies MBO Zorg aan moeder en kind juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Zorg aan moeder en kind3 maanden€357,00Meer informatie
MBO Zorg aan moeder en kind thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding MBO Zorg aan moeder en kind zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website check je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie MBO Zorg aan moeder en kind(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met een drukke baan, sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Zorg aan moeder en kind is niet moeilijk. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven MBO Zorg aan moeder en kind thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Zorg aan moeder en kind kun je bestellen vanaf €357,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal jongeren willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? Hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Zorg aan moeder en kind thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Zorg aan moeder en kind: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kost je om en nabij de 3 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een toepasbare MBO Zorg aan moeder en kind vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder check je ruime info aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders zoals bijv. NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Leiden. Daarnaast kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een MBO Zorg aan moeder en kind klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Hier vind je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving vind je onder andere oefeningen, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-mbo-zorg-aan-moeder-en-kind

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld AutoCAD tot een opleiding als Zakelijk Communiceren, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO Zorg aan moeder en kind zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn privé situatie? Bijgaand lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie MBO Zorg aan moeder en kind online versneld volgen is mogelijk vanaf €357,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus draagt direct bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Zorg aan moeder en kind. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De opleiding MBO Zorg aan moeder en kind brengt je in korte tijd de kennis en vaardigheden bij die je nodig hebt om op verantwoorde wijze zorg te verlenen aan kraamvrouwen en pasgeborenen. Je leert o.a. hoe je assistentie kunt verlenen bij een bevalling, hoe je moeder en kind in de kraamweek verzorgt en hoe je voorlichting geeft over zaken als borstvoeding en zorg voor de baby. Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Verzorgende IG – Kraamzorg. Het diploma kan worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie