nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar

De mbo opleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over alle erkende thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein ICT. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk meteen veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €2592,00 via o.a. LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Applicatie- en mediaontwikkelaar24 maanden€2592,00Meer informatie
NTIMBO Applicatie- en mediaontwikkelaar36 maanden€1822,50Meer informatie
MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Hier vind je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein ICT? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de tarieven van een MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar kun je bestellen vanaf €2592,00 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 24 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een bepaalde MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina bekijk je alle noodzakelijke details omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld AOC Terra. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijs-bedrijven geven ook een MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. Online check je alles voor jouw mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-applicatie-en-mediaontwikkelaar

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld VMBO Aardrijkskunde tot een opleiding als VWO Scheikunde, en dus ook de MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? Onderstaand lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar online versneld volgen kost om en nabij de €2592,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De opleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar is de ideale keuze voor iedereen die het leuk vindt om software en applicaties te ontwikkelen. Een applicatieontwikkelaar houdt zich niet alleen bezig met het ontwikkelen van software, maar ook met het onderhouden van bestaande applicaties en het implementeren van de ontwikkelde programmatuur. Applicatie- en mediaontwikkelaars werken vaak in projectvorm voor verschillende opdrachtgevers, dus samenwerken, plannen, zelfstandig werken en professioneel communiceren zijn belangrijke onderdelen van deze opleiding.Deze opleiding is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie