nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Beveiliger

De mbo opleiding MBO Beveiliger op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je talloze thuiscursussen en opleidingen in de categorie Handhaving en Security. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk direct goede thuisopleidingen en cursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Beveiliger! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding is er al vanaf €720,00 via o.a. LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Flexibele docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies MBO Beveiliger juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Beveiliger12 maanden€720,00Meer informatie
NTIMBO Beveiliger20 maanden€630,00Meer informatie
MBO Beveiliger op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Beveiliger thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Op deze website tref je tientallen cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Handhaving en Security? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Beveiliger(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, sport en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Beveiliger is niet ingewikkeld. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een MBO Beveiliger thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet op een macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Beveiliger kun je bestellen vanaf €720,00 via de onderwijsinstelling LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Meer en meer Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Beveiliger thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Beveiliger: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding is vaak af te ronden in pakweg 12 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een passende MBO Beveiliger vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor alle noodzakelijke details omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven zoals NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. C I B A P. Bovendien levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere opleidershebben ook een MBO Beveiliger klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-beveiliger

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Barbier (Allround) tot bijvoorbeeld Onderzoek en diagnostiek, en tegenwoordig dus ook de MBO Beveiliger zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: 15 dagen gratis een opleiding proberen
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Beveiliger online versneld volgen kost om en nabij de €720,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie is gericht op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Beveiliger. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Lijkt het je leuk om te werken in de beveiliging? Zorg dan dat je de juiste papieren haalt. Met deze beroepsgerichte opleiding behaal je het officiële MBO-diploma Beveiliger. Je doet examen via de SVPB en de LOI. Met hett diploma op zak kun je aan de slag als beveiliger bij allerlei soorten bedrijven of organisaties, van Schiphol tot de overheid.

De opleiding MBO Beveiliger is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie