nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Freelance IT-support specialist

De mbo opleiding MBO Freelance IT-support specialist op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie ICT. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken simpel en snel de beste opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Freelance IT-support specialist! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is te koop vanaf €712,00 bij onder andere LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies MBO Freelance IT-support specialist juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Freelance IT-support specialist8 maanden€712,00Meer informatie
MBO Freelance IT-support specialist zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Freelance IT-support specialist vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Op deze plek check je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein ICT? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Freelance IT-support specialist. Met deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Freelance IT-support specialist is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een MBO Freelance IT-support specialist thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online op een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Freelance IT-support specialist kun je al volgen vanaf €712,00 bij bijv. LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO Freelance IT-support specialist thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO Freelance IT-support specialist: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De mbo opleiding heeft een studietijd van circa 8 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een bepaalde MBO Freelance IT-support specialist vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder check je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen als bijv. NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij SintLucas. Ook kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de aanbieders hebben ook een MBO Freelance IT-support specialist klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Daar bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving zoek je ook naar het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-freelance-it-support-specialist

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van Creatief Grafisch Ontwerpen tot een studie als Gitaar Spelen, en nu dus ook de MBO Freelance IT-support specialist zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn ambities? In onderstaande paragraaf benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie MBO Freelance IT-support specialist online versneld volgen kost om en nabij de €712,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Freelance IT-support specialist. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Ben je handig met computers en wil je voor jezelf beginnen? De opleiding MBO Freelance IT-support specialist biedt een prima basis om professioneel en deskundig van start te gaan. Tijdens de opleiding doe je een brede basis op van systeembeheer en leer je wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen onderneming. Na afloop kun je niet alleen door bedrijven worden ingehuurd als IT helpdeskmedewerker; ook particulieren kunnen met computerproblemen bij je terecht! Het korte MBO-programma Freelance IT-support specialist bestaat uit modules uit de volledige MBO-opleidingen Ondernemer retail en Medewerker beheer ICT. Wil je hierna verder studeren? Dan krijg je vrijstelling bij deze MBO-opleidingen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie