nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Assistente in de tandartspraktijk

De mbo opleiding MBO Assistente in de tandartspraktijk op afstand volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker vind je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk eenvoudig professionele studies en thuiscursussen van toonaangevende opleiders als Fontys en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Assistente in de tandartspraktijk! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €658,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies MBO Assistente in de tandartspraktijk juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Assistente in de tandartspraktijk7 maanden€658,00Meer informatie
MBO Assistente in de tandartspraktijk digitaal vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Assistente in de tandartspraktijk thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website tref je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Assistente in de tandartspraktijk(duaal of voltijd). Door het volgen van deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw functie, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Assistente in de tandartspraktijk is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs MBO Assistente in de tandartspraktijk thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Assistente in de tandartspraktijk is er nu al vanaf €658,00 bij bijv. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal volwassenen kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Assistente in de tandartspraktijk thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Assistente in de tandartspraktijk: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 7 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een bepaalde MBO Assistente in de tandartspraktijk vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina check je extra info inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen zoals bijvoorbeeld Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC Da Vinci College. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een MBO Assistente in de tandartspraktijk klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving check je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-assistente-in-de-tandartspraktijk

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van MBO Helpende zorg en welzijn tot een opleiding als HBO Belastingwetgeving, en dus ook de MBO Assistente in de tandartspraktijk zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn aspiraties? Onderstaand vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens.
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie MBO Assistente in de tandartspraktijk online versneld volgen is mogelijk vanaf €658,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze elementen kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject is gericht op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Binnen veel organisaties heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Assistente in de tandartspraktijk. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De opleiding MBO Assistente in de tandartspraktijk behandelt de belangrijkste taken van een tandartsassistent. Zo leer je o.a. over het assisteren van de behandelaar, beheer en administratie en over kwaliteitszorg in een tandartspraktijk.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Tandartsassistent. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie