nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging

De mbo opleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via onze vergelijkingstool bekijk je tientallen thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Dierenzorg. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig de beste thuisstudies van Nederlandse scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is te koop vanaf €2145,60 bij een opleider als LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Flexibele docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In oktober 2023 scherpe kortingen.

Alle thuisstudies MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging18 maanden€2145,60Meer informatie
MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker vind je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Dierenzorg? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging is niet ingewikkeld. Hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging is er nu al vanaf €2145,60 via bijv. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding heeft een studietijd van pakweg 18 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een passende MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder check je aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals o.a. Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC TOP. Mogelijk kan je ook rekenen op een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse aanbieders bieden ook een MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving vind je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving zoek je ook naar oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-vakbekwaam-medewerker-dierverzorging

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Kinderen Opvoeden t/m Elektricien, en natuurlijk de MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging online versneld volgen doe je vanaf €2145,60. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opmerking: er gelden strenge regels (oktober 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie draagt direct bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Houd je van dieren en wil je werken als dierverzorger? Kies dan voor de opleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging. De opleiding is klassikaal te volgen, of als flexibele thuisstudie. Met het erkende MBO 3-diploma op zak kun je overal terecht. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een asiel, dierenpension, hondenkennel, uitlaatdienst, kinderboerderij of dierentuin.

In de opleiding tot dierverzorger leer je o.a. over voeding en verzorging, voortplanting, eerste hulp aan dieren, huisvesting en het herkennen, voorkomen en behandelen van ziektes.

De opleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie