nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Diergeneeskundige kennis

De mbo opleiding MBO Diergeneeskundige kennis flexibel vanuit huis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl bekijk je talloze thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Dierenzorg. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken eenvoudig de beste thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare onderwijsaanbieders als LOI en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Diergeneeskundige kennis! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €341,60 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies MBO Diergeneeskundige kennis juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Diergeneeskundige kennis4 maanden€341,60Meer informatie
MBO Diergeneeskundige kennis online vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding MBO Diergeneeskundige kennis flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek vind je uitgebreide info over een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Dierenzorg? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Diergeneeskundige kennis(duaal of voltijd). Door het volgen van deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met een drukke baan, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Diergeneeskundige kennis is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een MBO Diergeneeskundige kennis thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat is hiervan de reden? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Diergeneeskundige kennis kun je bestellen vanaf €341,60 bij bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal mensen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Diergeneeskundige kennis thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus MBO Diergeneeskundige kennis: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De mbo opleiding is vaak af te ronden in pakweg 4 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een dergelijke MBO Diergeneeskundige kennis vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure kun je terecht voor alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als onder andere LOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Thomas More Hogeschool. Tevens kan je ook rekenen op een echt branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijs-bedrijven bieden ook een MBO Diergeneeskundige kennis klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet download je alles wat je nodig hebt voor jouw mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving tref je zaken als het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-diergeneeskundige-kennis

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere HBO Relatiebeheer tot een studie als MBA Business Operations, en natuurlijk de MBO Diergeneeskundige kennis zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn doelen en wensen? Bijgaand vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie MBO Diergeneeskundige kennis online versneld volgen doe je vanaf €341,60. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Diergeneeskundige kennis. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Met deze opleiding breng je je kennis over zorg voor dieren en EHBO bij dieren op MBO 3-niveau. Je leert o.a. over de (werking van) organen en orgaansystemen van gezelschapsdieren. Ook het ontstaan en verloop van ziektes komen aan bod. Tot slot leer je spoedeisende hulp toepassen bij dieren.Bij de Kort MBO-opleiding Dieren-EHBO en diergeneeskundige kennis horen twee gratis praktijkdagen bij de Martin Gaus Academie.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Dierenartsassistent paraveterinair. Het diploma kan worden ingebracht om vrijstelling te vragen bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie