nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Dieren EHBO

De mbo opleiding MBO Dieren EHBO flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Dierenzorg. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken gemakkelijk goede thuiscursussen en studies van Nederlandse onderwijsinstellingen als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een mbo thuisopleiding MBO Dieren EHBO! Studeren op je eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding is er al vanaf €120,00 bij LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Opleiders thuisstudie MBO Dieren EHBO juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Dieren EHBO2 maanden€120,00Meer informatie
MBO Dieren EHBO digitaal vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding MBO Dieren EHBO flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Op welk niveau jij ook denkt; het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Dierenzorg? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Dieren EHBO(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een mbo opleiding MBO Dieren EHBO is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een MBO Dieren EHBO thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online op een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding MBO Dieren EHBO is er nu al vanaf €120,00 via bijv. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Dieren EHBO thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Dieren EHBO: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 2 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een specifieke MBO Dieren EHBO vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina vind je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool SDO. Mogelijk krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
De meeste scholen beschikken over een MBO Dieren EHBO klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online raadpleeg je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefeningen, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-dieren-ehbo

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Spoedcursus Zakelijke communicatie Duits tot bijvoorbeeld Basiskennis Psychologie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO Dieren EHBO zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn doelen en wensen? Hieronder vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Altijd met welkomstcadeau
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie MBO Dieren EHBO online volgen kan al vanaf €120,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opmerking: er gelden strenge regels (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Dieren EHBO. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Met de opleiding MBO Dieren-EHBO breng je in korte tijd je kennis over het toepassen van spoedeisende hulp bij dieren op MBO 4-niveau. Zo leer je o.a. over botbreuken, bloedingen en verwondingen. Ook leer je hoe je op een verantwoorde manier omgaat met een gewond dier.Bij de opleiding MBO Dieren-EHBO horen twee gratis praktijkdagen bij de Martin Gaus Academie.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Dierenartsassistent paraveterinair. Het diploma kan worden ingebracht om vrijstelling te vragen bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie