nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Basiskennis marketing

De mbo opleiding MBO Basiskennis marketing op afstand volgen? Middels onze vergelijker vind je erkende thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Marketing – Communicatie en Sales. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk heel eenvoudig goede thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Laudius en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Basiskennis marketing! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €207,00 bij een opleider als LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2023 leuke welkomstkorting.

Opleiders thuisstudie MBO Basiskennis marketing februari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Basiskennis marketing3 maanden€207,00Meer informatie
MBO Basiskennis marketing vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding MBO Basiskennis marketing thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker check & vergelijk je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Basiskennis marketing(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Basiskennis marketing is zo gepiept. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs MBO Basiskennis marketing thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Basiskennis marketing is er al vanaf €207,00 bij bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Basiskennis marketing thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Basiskennis marketing: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding kost je zo’n 3 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een bepaalde MBO Basiskennis marketing vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure achterhaal je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders als NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Stenden Hogeschool. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene onderwijs-aanbieders verstrekken ook een MBO Basiskennis marketing klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-basiskennis-marketing

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Paramedisch Ondernemer tot een studie als HBO Storytelling en beleving, en dus ook de MBO Basiskennis marketing zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn situatie? Hieronder behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie MBO Basiskennis marketing online versneld volgen is realistisch vanaf €207,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende kosten kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte boeken en readers

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Soms mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Basiskennis marketing. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil jij aan de slag in een commerciële functie? Dan is de opleiding Basiskennis marketing heel geschikt. Tijdens deze opleiding leer je de basisbeginselen van de marketing kennen. Ook leer je meer over marketingmodellen en wat marketingbeleid inhoudt. Na afloop heb je voldoende marketingkennis om toe te kunnen passen bij het ontwikkelen van marketingactiviteiten en planvorming.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Medewerker marketing en communicatie. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie