nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO-module Rekenen 2F

De mbo opleiding MBO-module Rekenen 2F op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool ontdek je de beste thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Losse modules. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk probleemloos goede studies en thuiscursussen van toonaangevende scholen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO-module Rekenen 2F! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €209,99 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juni 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies MBO-module Rekenen 2F juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO-module Rekenen 2F3 maanden€209,99Meer informatie
MBO-module Rekenen 2F op eigen tempo thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding MBO-module Rekenen 2F op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Losse modules? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO-module Rekenen 2F(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO-module Rekenen 2F gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat is de prijs van een MBO-module Rekenen 2F thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal op een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO-module Rekenen 2F volg je al vanaf €209,99 bij de onderwijsinstelling NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Hieronder behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO-module Rekenen 2F thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus MBO-module Rekenen 2F: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 3 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een passende MBO-module Rekenen 2F vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een ECV-certificaat. In de gratis brochure lees je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Albeda. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders bieden ook een MBO-module Rekenen 2F klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen zoek je ook naar oefeningen, video’s, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-mbo-module-rekenen-2f

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Noors tot aan Handreflexologie, en uiteraard ook de MBO-module Rekenen 2F zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn persoonlijke wensen? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Mentoren die je begeleiden tijdens de gehele studie.
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie MBO-module Rekenen 2F online versneld volgen is mogelijk vanaf €209,99. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Opmerking: er gelden strenge regels (juni 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Doorgaans kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO-module Rekenen 2F. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Rekenen is voor iedereen die gestart is met een MBO-opleiding een verplicht onderdeel. Dat geldt voor alle volledige MBO-opleidingen in Nederland. Het NTI MBO-College biedt Rekenen aan als een losse module. Er zijn twee niveaus van Rekenen, namelijk 2F voor MBO-niveau 1-, 2- en 3-opleidingen en 3F voor MBO-niveau 4-opleidingen. Je kunt als je wilt een praktijkdag (optioneel en niet kosteloos) bijwonen. Daar worden alle onderdelen uitvoerig besproken en krijgt u feedback op al jouw vragen. Je doet digitaal examen. Binnen de digitale leeromgeving vind je een rekenforum en veel andere informatie.

Met het behalen van deze module voldoe je aan de nieuwe wettelijke eisen en ontvang je een waardevol certificaat.

Daarom kies je voor MBO-module Rekenen 2F van het NTI:

 • Incl. studiemateriaal
 • Studeren met veel persoonlijk contact
 • Persoonlijke begeleiding van een mentor

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie