nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO-module Rekenen 3F

De mbo opleiding MBO-module Rekenen 3F thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij de vergelijker van thuisstudies lees je alles over erkende thuisstudies en opleidingen gerelateerd aan Losse modules. Streef je naar een carrièreboost? Beginnen als ZZP’er? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante thuisstudies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO-module Rekenen 3F! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €209,99 via o.a. NTI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juni 2024 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie MBO-module Rekenen 3F juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO-module Rekenen 3F3 maanden€209,99Meer informatie
MBO-module Rekenen 3F op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding MBO-module Rekenen 3F op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website tref je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Losse modules? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO-module Rekenen 3F(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO-module Rekenen 3F is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten MBO-module Rekenen 3F thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet op een telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding MBO-module Rekenen 3F volg je al vanaf €209,99 bij de onderwijsinstelling NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de werkenden willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO-module Rekenen 3F thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus MBO-module Rekenen 3F: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kun je afronden plusminus 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een specifieke MBO-module Rekenen 3F vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling vind je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen zoals NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Philipse Business School. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende onderwijs-aanbieders verstrekken ook een MBO-module Rekenen 3F klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving vind je onder andere oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-module-rekenen-3f

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld Professionele dierenverzorging tot een studie als HBO European cultures, en dus ook de MBO-module Rekenen 3F zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn wensen en situatie? Hieronder vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie MBO-module Rekenen 3F online volgen kan al vanaf €209,99. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO-module Rekenen 3F. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Rekenen is voor iedereen die gestart met een MBO-opleiding een verplicht onderdeel. Dat geldt voor alle volledige MBO-opleidingen in Nederland. Het NTI MBO-College biedt Rekenen aan als een losse module. Er zijn twee niveaus van Rekenen, namelijk 2F voor MBO-niveau 1-, 2- en 3-opleidingen en 3F voor MBO-niveau 4-opleidingen. In deze module ga je aan de slag met de vaardigheden van Rekenen 3F. Je kunt indien gewenst, een praktijkdag bijwonen voor extra begeleiding. De kosten hiervoor bedragen € 34,95. Tijdens de praktijkdag worden alle onderdelen behandeld en krijg je feedback op jouw vragen. Je sluit de module af met een digitaal examen. Met het behalen van deze module voldoe je aan de nieuwe wettelijke eisen en ontvang je een waardevol certificaat

 

Daarom kies je voor MBO-module Rekenen 3F van het NTI:

 • Incl. studiemateriaal
 • Studeren met veel persoonlijk contact
 • Persoonlijke begeleiding van een mentor

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie