nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO-module Nederlands 2F

De mbo opleiding MBO-module Nederlands 2F flexibel vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool check & vergelijk je de beste thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Losse modules. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk moeiteloos goede opleidingen en thuisstudies van respectabele opleiders als LOI en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO-module Nederlands 2F! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €209,99 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Digitale leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie MBO-module Nederlands 2F juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO-module Nederlands 2F3 maanden€209,99Meer informatie
MBO-module Nederlands 2F op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding MBO-module Nederlands 2F zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker vergelijk je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Losse modules? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO-module Nederlands 2F(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, buitenschoolse activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO-module Nederlands 2F is online snel te regelen. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en examens maken. Vanzelf wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten MBO-module Nederlands 2F thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO-module Nederlands 2F is er al vanaf €209,99 via bijvoorbeeld NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hieronder bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO-module Nederlands 2F thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO-module Nederlands 2F: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De mbo opleiding duurt ongeveer 3 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een matchende MBO-module Nederlands 2F vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school check je extra info betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders zoals bijvoorbeeld Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Roc’s. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de instellingen hebben ze mogelijkheid voor een MBO-module Nederlands 2F klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal download je de essentiële informatie voor je mbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving tref je zaken als video’s, oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-mbo-module-nederlands-2f

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van Basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder tot Nederlands 3F, en tegenwoordig dus ook de MBO-module Nederlands 2F zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn ambities? Hieronder lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie MBO-module Nederlands 2F online versneld volgen kost om en nabij de €209,99. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO-module Nederlands 2F. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Nederlands 2F is voor iedereen die een MBO-opleiding start een verplicht onderdeel. Bij het NTI wordt Nederlands 2F aangeboden als een lossemodule. Het niveau Nederlands 2F geldt voor MBO-niveau 1, 2 en 3 opleidingen. Je kunt tevens een praktijkdag (optioneel en niet kosteloos) bijwonen, waarbij alle onderdelen uitvoerig worden besproken en je feedback krijgt op al jouw vragen. Op de digitale leeromgeving kun je verder vragen stellen aan jouw docent, antwoorden op huiswerk vinden en andere relevante informatie.

Deze module is een officiële deelkwalificatie en biedt vrijstelling voor dit onderdeel bij alle volledige MBO-opleidingen.

 

Daarom kies je voor MBO-module Nederlands 2F van het NTI:

 • Incl. studiemateriaal
 • Veel persoonlijk contact
 • Persoonlijke begeleiding van een mentor

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie