nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO-module Nederlands 3F

De mbo opleiding MBO-module Nederlands 3F flexibel en snel thuis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl vind je toonaangevende thuiscursussen en studies in het vakgebied van Losse modules. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen goede zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende onderwijsaanbieders als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO-module Nederlands 3F! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze mbo opleiding is te koop vanaf €209,99 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Geen vast studieschema.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Uitstekende docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Vergelijk thuisstudies MBO-module Nederlands 3F juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO-module Nederlands 3F3 maanden€209,99Meer informatie
MBO-module Nederlands 3F digitaal vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding MBO-module Nederlands 3F online thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek check je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Losse modules? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO-module Nederlands 3F(duaal of voltijd). Aan de hand van deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO-module Nederlands 3F is zo gepiept. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een MBO-module Nederlands 3F thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO-module Nederlands 3F wordt al aangeboden vanaf €209,99 via bijvoorbeeld NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO-module Nederlands 3F thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO-module Nederlands 3F: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo opleiding kost je zo’n 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een relevante MBO-module Nederlands 3F vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school kun je terecht voor de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijvoorbeeld NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC TOP. Mogelijk kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verschillende onderwijs-aanbieders beschikken over een MBO-module Nederlands 3F klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Daar vind je snel belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-module-nederlands-3f

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van Basisopleiding Rechten met Zekerheidsrecht tot een studie als Zelf sieraden maken, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO-module Nederlands 3F zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Het laagste lesgeld van Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie MBO-module Nederlands 3F online versneld volgen kost om en nabij de €209,99. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke factoren mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO-module Nederlands 3F. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil jij je Nederlands graag naar een hoger niveau brengen? Volg de mbo-module Nederlands 3F! Nederlands 3F zorgt ervoor dat je je Nederlands op MBO-niveau 4 beheerst. Je kunt tijdens deze opleiding een praktijkdag (optioneel en niet kosteloos) bijwonen, waarbij alle onderdelen uitvoerig worden besproken en je feedback krijgt op al jouw vragen. Via de digitale leeromgeving kun je vragen stellen aan jouw docent Nederlands en feedback op je huiswerk vinden. Schrijf je snel in!

Daarom kies je voor MBO-module Nederlands 3F van het NTI:

 • Incl. studiemateriaal
 • Studeren met veel persoonlijk contact
 • Persoonlijke begeleiding van een mentor

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie