nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Netwerk- en mediabeheerder

De mbo opleiding MBO Netwerk- en mediabeheerder digitaal volgen? Via onze vergelijkingstool check & vergelijk je tientallen thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein ICT. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk direct professionele zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande instellingen als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Netwerk- en mediabeheerder! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €2592,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In mei 2023 goedkoop aangeboden.

Opleiders thuisstudie MBO Netwerk- en mediabeheerder mei 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Netwerk- en mediabeheerder24 maanden€2592,00Meer informatie
MBO Netwerk- en mediabeheerder zelf thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding MBO Netwerk- en mediabeheerder flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker check je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein ICT? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Netwerk- en mediabeheerder(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO Netwerk- en mediabeheerder is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Logischerwijs wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een MBO Netwerk- en mediabeheerder thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Netwerk- en mediabeheerder wordt al aangeboden vanaf €2592,00 bij bijv. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer medewerkers kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Netwerk- en mediabeheerder thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO Netwerk- en mediabeheerder: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De mbo opleiding is vaak af te ronden in plusminus 24 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een matchende MBO Netwerk- en mediabeheerder vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina achterhaal je de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen als bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Philipse Business School. Bovendien krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel onderwijsinstellingen geven ook een MBO Netwerk- en mediabeheerder klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek check je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-netwerk-en-mediabeheerder

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van Sportmassage tot bijvoorbeeld Masterclass Leiderschap, en dus ook de MBO Netwerk- en mediabeheerder zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn ambities? In het volgende overzicht behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens.
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie MBO Netwerk- en mediabeheerder online versneld volgen doe je vanaf €2592,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste posten mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Netwerk- en mediabeheerder. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De opleiding MBO Netwerkbeheerder is de beste  voorbereiding op een afwisselende functie in de ICT. Een netwerkbeheerder zorgt voor het beheer en het gebruik van het computernetwerk van een bedrijf. Hij of zij zorgt voor het ontwerpen, het opzetten, het beheer, het onderhoud en de beveiliging van een (klein tot middelgroot) netwerk.

In het geval van problemen ben jij degene die deze opspoort en verhelpt. Ook verdiep je je in nieuwe producten en mogelijkheden. Beveiliging van het netwerk is ook een belangrijk onderdeel van je functie. En omdat je veel contact hebt met mensen leer je in deze opleiding ook meer over communiceren, samenwerken en het adviseren van de gebruikers van het netwerk.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie