nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg

De mbo opleiding MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg comfortabel vanuit huis volgen? Middels onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van Gezondheidszorg en Welzijn. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk eenvoudig professionele opleidingen en thuisstudies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuisopleiding MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €2376,00 bij LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Online account met studieplanning.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg18 maanden€2376,00Meer informatie
NTIMBO Verzorgende IG Gehandicaptenzorg (GHZ)36 maanden€2214,00Meer informatie
MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg flexibel thuis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site kan jou hierbij helpen. Op deze plek vind je uitgebreide info over een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg(duaal of voltijd). Door deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen met jouw PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg kun je al volgen vanaf €2376,00 bij het instituut LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer Nederlanders willen een thuisstudie volgen. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In het overzicht hierna lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding heeft een looptijd van zo’n 18 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een matchende MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure tref je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Noorderpoort. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
De meeste instellingen verstrekken ook een MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet bekijk je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, video’s, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-verzorgende-ig-gehandicaptenzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Happinesscoach tot Manicure, en uiteraard ook de MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg online versneld volgen kan voor een bedrag van €2376,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Steeds vaker heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je graag écht iets betekenen voor mensen en zou je willen werken met lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten? Kies dan voor de opleiding MBO Verzorgende IG met uitstroomvariant Gehandicaptenzorg. Je leert in slechts 18 maanden alles over verzorgen en ondersteunen, specifiek gericht op het werken met deze doelgroep.De opleiding sluit volledig aan op de actuele ontwikkelingen in de zorg. Als verzorgende heb je meer en meer een begeleidende, adviserende en initiërende rol. In de opleiding is er dan ook niet alleen aandacht voor verpleegtechnische vaardigheden en basiszorg, maar ook voor (het stimuleren van) de eigen regie van de cliënt, deskundigheidsbevordering en kwaliteitszorg.De opleiding MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie