nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Verzorgende IG – Kraamzorg

De mbo opleiding MBO Verzorgende IG – Kraamzorg flexibel vanuit huis volgen? Dankzij de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met toonaangevende thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Gezondheidszorg en Welzijn. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken gemakkelijk de beste thuisopleidingen van Hollandse onderwijsinstellingen als Fontys en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Verzorgende IG – Kraamzorg! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding is te koop vanaf €2376,00 bij LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In mei 2024 voordelig geprijsd.

Overzicht met thuisstudies MBO Verzorgende IG – Kraamzorg mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Verzorgende IG – Kraamzorg18 maanden€2376,00Meer informatie
NTIMBO Verzorgende IG Kraamzorg (KZ)36 maanden€2214,00Meer informatie
MBO Verzorgende IG – Kraamzorg zelf thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding MBO Verzorgende IG – Kraamzorg online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website tref je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Verzorgende IG – Kraamzorg(duaal of voltijd). Door deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met jouw functie, sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Verzorgende IG – Kraamzorg regel je razendsnel online. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat is de prijs van een MBO Verzorgende IG – Kraamzorg thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Verzorgende IG – Kraamzorg kan men aanschaffen vanaf €2376,00 via bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer werkenden willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? Hieronder lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO Verzorgende IG – Kraamzorg thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Verzorgende IG – Kraamzorg: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kun je afronden zo’n 18 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een passende MBO Verzorgende IG – Kraamzorg vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina bekijk je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen zoals onder andere NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Iselinge Hogeschool. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel scholen bieden ook een MBO Verzorgende IG – Kraamzorg klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek vind je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-mbo-verzorgende-ig-kraamzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van HAVO Geschiedenis tot aan MBO-module Nederlands 2F, en uiteraard ook de MBO Verzorgende IG – Kraamzorg zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn doelen en wensen? Onderstaand kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie MBO Verzorgende IG – Kraamzorg online volgen kan al vanaf €2376,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opgelet: er gelden strenge regels (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Verzorgende IG – Kraamzorg. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Ligt je hart bij de zorg en ben je dol op baby’s? Zou je willen werken met (aanstaande) moeders en pasgeboren kindjes? Dan is deze opleiding MBO Verzorgende IG met als uitstroomvariant Kraamzorg de ideale keuze. Je leert in slechts 18 maanden alles over het assisteren bij de geboorte en het verzorgen van moeders en baby’s.De opleiding sluit volledig aan op de actuele ontwikkelingen in de zorg. Als verzorgende heb je meer en meer een begeleidende, adviserende en initiërende rol. In de opleiding is er dan ook niet alleen aandacht voor verpleegtechnische vaardigheden en basiszorg, maar ook voor (het stimuleren van) de eigen regie van de cliënt, deskundigheidsbevordering en kwaliteitszorg.De opleiding MBO Verzorgende IG – Kraamzorg is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie