nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg

De mbo opleiding MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg zelfstandig thuis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl tref je goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen in de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk zonder problemen goede studies en thuiscursussen van vooraanstaande opleiders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €2376,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Leraren uit het werkveld.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg18 maanden€2376,00Meer informatie
NTIMBO Verzorgende IG Thuiszorg (VVT)36 maanden€2214,00Meer informatie
MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg digitaal vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg voordelig vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met een drukke baan, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg kan men aanschaffen vanaf €2376,00 bij o.a. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal mensen kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? Hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding kost je om en nabij de 18 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een passende MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder achterhaal je alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld NHA zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit betekent dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC Kop van Noord-Holland. Verder krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijsinstellingen bieden ook een MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving zoek je ook naar het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-verzorgende-ig-verpleeg-en-verzorgingshuizen-en-thuiszorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan HBO Financiële diensten Wft tot Branchediploma pedicure, en uiteraard ook de MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn privé situatie? Hieronder kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg online versneld volgen kan voor een bedrag van €2376,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze factoren mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingdie gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per jaar) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ligt je hart bij de zorg en zou je willen werken in de thuiszorg of een verpleeg- of verzorgingshuis? Dan is deze opleiding MBO Verzorgende IG met als uitstroomvariant Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg de ideale keuze. Je leert in slechts 18 maanden alles over het verzorgen en ondersteunen van cliënten uit deze doelgroep.De opleiding sluit volledig aan op de actuele ontwikkelingen in de zorg. Als verzorgende heb je meer en meer een begeleidende, adviserende en initiërende rol. In de opleiding is er dan ook niet alleen aandacht voor verpleegtechnische vaardigheden en basiszorg, maar ook voor (het stimuleren van) de eigen regie van de cliënt, deskundigheidsbevordering en kwaliteitszorg.De opleiding MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma is dan ook op alle fronten erkend.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie