nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Mediavormgever

De mbo opleiding MBO Mediavormgever thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door onze vergelijkingstool kom je in aanraking met alle erkende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk eenvoudig populaire thuiscursussen en studies van betrouwbare onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Mediavormgever! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze mbo opleiding is te bestellen vanaf €2784,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies MBO Mediavormgever juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Mediavormgever24 maanden€2784,00Meer informatie
NTIMBO Mediavormgever9 maanden€375,03Meer informatie
MBO Mediavormgever thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding MBO Mediavormgever vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Op deze website tref je een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO Mediavormgever(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Mediavormgever gaat sneller dan je denkt. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven MBO Mediavormgever thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal op een computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Mediavormgever kun je al volgen vanaf €2784,00 via LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Hierna beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Mediavormgever thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Mediavormgever: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo opleiding is vaak af te ronden in circa 24 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een toepasbare MBO Mediavormgever vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder vind je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals Laudius worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bovendien kan je ook rekenen op een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere instellingen verstrekken ook een MBO Mediavormgever klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel alles voor jouw mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving tref je zaken als oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-mediavormgever

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Verkoopstylist (woningen Verkoopklaar Maken) tot een opleiding als Networking with Windows Server 2016, en sinds kort dus ook de MBO Mediavormgever zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn wensen en situatie? Hierna lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Met sociale intelligentietest
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie MBO Mediavormgever online versneld volgen is realistisch vanaf €2784,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Doorgaans mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Mediavormgever. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

De opleiding MBO Grafische vormgeving is een goede keuze voor iedereen die creatief is, graag met de computer werkt en hier zijn beroep van wil maken. Een grafisch vormgever is een specialist op het gebied van vormgeving. Hij of zij houdt zich bezig met het vormgeven van media met stilstaand beeld en tekst. Bijvoorbeeld advertenties, posters, huisstijldrukwerk, folders, brochures, kranten, boeken, foto’s, presentaties of verpakkingen. Bij het ontwerpen worden verschillende grafische software en (typo-)grafische technieken gebruikt. Een afwisselend beroep waar je veel kanten mee op kunt.

De opleiding MBO Grafische vormgeving is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie