nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Grafisch ontwerpen

De mbo opleiding MBO Grafisch ontwerpen thuis volgen met goede begeleiding? Met www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je talloze thuisopleidingen en cursussen in de categorie Grafische vormgeving en Multimedia. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos goede opleidingen en thuisstudies van respectabele onderwijsaanbieders als Fontys en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Grafisch ontwerpen! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €530,00 via o.a. LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Overzicht met thuisstudies MBO Grafisch ontwerpen juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Grafisch ontwerpen5 maanden€530,00Meer informatie
MBO Grafisch ontwerpen online vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding MBO Grafisch ontwerpen thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Grafisch ontwerpen(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Grafisch ontwerpen gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een MBO Grafisch ontwerpen thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding MBO Grafisch ontwerpen is er nu al vanaf €530,00 via bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Grafisch ontwerpen thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Grafisch ontwerpen: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding is vaak af te ronden in circa 5 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een matchende MBO Grafisch ontwerpen vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis brochure vind je alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als o.a. Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Saxion Next. Ook levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene instanties beschikken over een MBO Grafisch ontwerpen klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving check je alles voor jouw mbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving tref je zaken als oefenexamens, webinars, oefeningen, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-grafisch-ontwerpen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Masterclass Entrepreneurship tot HBO Mediapsychologie en mediasociologie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO Grafisch ontwerpen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn wensen en situatie? In de beschrijving hierna lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Betaalbaar, zonder verrassingen
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie MBO Grafisch ontwerpen online versneld volgen kan voor een bedrag van €530,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Belangrijk: er gelden strenge regels (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie is geschikt voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Grafisch ontwerpen. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De opleiding MBO Grafisch ontwerpen leert je in korte tijd werken met de veelgebruikte computerprogramma’s InDesign en Illustrator. Ook algemene grafische kennis komt uitgebreid aan bod. Een prima kennismaking met het vak en een mooie eerste stap naar een baan in de grafische industrie.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Grafische vormgeving. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie