nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Dierenartsassistent en dierverzorger

De mbo-basisopleiding MBO Dierenartsassistent en dierverzorger zelfstandig thuis volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over talloze thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Dierenzorg. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen goede thuisopleidingen van vooraanstaande scholen als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Dierenartsassistent en dierverzorger! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze mbo-basisopleiding kan jij volgen vanaf €752,10 via o.a. LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Digitale leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Opleiders thuisstudie MBO Dierenartsassistent en dierverzorger juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Dierenartsassistent en dierverzorger6 maanden€752,10Meer informatie
LOIMBO Dierenartsassistent paraveterinair27 maanden€2354,40Meer informatie
NTIMBO Dierenartsassistent paraveterinair9 maanden€872,44Meer informatie
MBO Dierenartsassistent en dierverzorger zelf thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding MBO Dierenartsassistent en dierverzorger thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Op deze website vergelijk je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Dierenzorg? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie MBO Dierenartsassistent en dierverzorger(duaal of voltijd). Door deze mbo-basisopleiding leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een mbo-basisopleiding MBO Dierenartsassistent en dierverzorger is eenvoudiger dan jij denkt. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs MBO Dierenartsassistent en dierverzorger thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet met een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Dierenartsassistent en dierverzorger is er al vanaf €752,10 via o.a. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Dierenartsassistent en dierverzorger thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo-basisopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Dierenartsassistent en dierverzorger: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De mbo-basisopleiding duurt om en nabij de 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een matchende MBO Dierenartsassistent en dierverzorger vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids tref je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze mbo-basisopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals bijv. Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Mogelijk levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat onderwijs-bedrijven bieden ook een MBO Dierenartsassistent en dierverzorger klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de essentiële informatie voor je mbo-basisopleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving vind je onder andere video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-dierenartsassistent-en-dierverzorger

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van HBO Taalkunde tot en met Professioneel weddingplanner, en natuurlijk de MBO Dierenartsassistent en dierverzorger zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Dierenartsassistent en dierverzorger online versneld volgen kan voor een bedrag van €752,10. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende zaken kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Niet vergeten: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Dierenartsassistent en dierverzorger. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Houd je van dieren en denk je aan een beroep als dierenverzorger of dierenartsassistent? En wil je nu alvast alle basiskennis opdoen? Kies dan voor de MBO Dierenartsassistent en dierverzorger. Deze opleiding biedt in korte tijd de eerste opleidingsinhoudelijke modules uit de MBO-opleiding. Je maakt grondig kennis met het vak en doet belangrijke kennis en vaardigheden op. Er is aandacht voor het voeden en verzorgen van dieren, lichaamsopbouw en veelvoorkomende ziekten bij dieren. Voor de MBO Dierenartsassistent en dierverzorger is geen vooropleiding nodig.Wil na de basisopleidng verder studeren? Kies dan voor de opleiding MBO Dierenartsassistent paraveterinair, MBO Dierverzorger recreatiedieren, MBO Dierenartsassistent of MBO Dierverzorger recreatiedieren. Na afronding van deze MBO kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules uit de volledige MBO-opleiding, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie