nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Financieel-administratief medewerker

De mbo opleiding MBO Financieel-administratief medewerker op afstand volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over goed aangeschreven thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Volledige MBO-opleidingen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken zonder problemen populaire thuisstudies van Hollandse instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Financieel-administratief medewerker! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €1363,50 bij bijvoorbeeld NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie MBO Financieel-administratief medewerker juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Financieel-administratief medewerker36 maanden€1363,50Meer informatie
MBO Financieel-administratief medewerker vanuit huis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding MBO Financieel-administratief medewerker flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er bij jou ook speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker vergelijk je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Volledige MBO-opleidingen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Financieel-administratief medewerker(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, culturele activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Financieel-administratief medewerker is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actueel tarief MBO Financieel-administratief medewerker thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Financieel-administratief medewerker is er al vanaf €1363,50 via het instituut NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer mensen kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Financieel-administratief medewerker thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Financieel-administratief medewerker: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De mbo opleiding kost je ongeveer 36 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een passende MBO Financieel-administratief medewerker vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder lees je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven als NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool ISBW. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de instellingen verstrekken ook een MBO Financieel-administratief medewerker klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal vind je alles wat je nodig hebt voor jouw mbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem vind je onder andere webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-financieel-administratief-medewerker

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Associate degree Marketing tot een studie als Stukadoor, en nu dus ook de MBO Financieel-administratief medewerker zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn ambities? In onderstaande paragraaf behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Financieel-administratief medewerker online versneld volgen doe je vanaf €1363,50. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De studie is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Financieel-administratief medewerker. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Kun je niet wachten om alles te leren over boekhouden en regelgeving? Start dan met de mbo-opleiding Financieel-administratief medewerker op niveau 3.

Daarom kies je voor MBO Financieel-administratief medewerker van het NTI:

 • Officieel erkend mbo-diploma
 • Persoonlijke begeleiding van een mentor
 • Voordelig lesgeld inclusief studiemateriaal
 • Inclusief 3 interessante praktijkdagen

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie