nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medewerker Human Resource Management

De mbo opleiding MBO Medewerker Human Resource Management digitaal volgen? Middels onze vergelijker ontdek je alle erkende thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Volledige MBO-opleidingen. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken meteen populaire thuiscursussen en studies van erkende aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Medewerker Human Resource Management! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €1615,95 bij een opleider als NTI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Behulpzame docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In december 2023 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies MBO Medewerker Human Resource Management december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Medewerker Human Resource Management36 maanden€1615,95Meer informatie
MBO Medewerker Human Resource Management op eigen tempo thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Medewerker Human Resource Management thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker tref je een ruim aanbod thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Volledige MBO-opleidingen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO Medewerker Human Resource Management(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Medewerker Human Resource Management is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een MBO Medewerker Human Resource Management thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Medewerker Human Resource Management wordt al aangeboden vanaf €1615,95 bij bijvoorbeeld NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de werkenden willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? Hieronder geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO Medewerker Human Resource Management thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Medewerker Human Resource Management: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De mbo opleiding kun je afronden ongeveer 36 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een specifieke MBO Medewerker Human Resource Management vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina lees je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders zoals Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Fontys Hogescholen. Mogelijk krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat instellingen hebben ook een MBO Medewerker Human Resource Management klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem tref je alles voor jouw mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-medewerker-human-resource-management

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van Basis ICT-trainer tot een studie als MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg, en tegenwoordig dus ook de MBO Medewerker Human Resource Management zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn aspiraties? Onderstaand benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie MBO Medewerker Human Resource Management online versneld volgen doe je vanaf €1615,95. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze onderdelen kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (december 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject is belangrijk voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus een win-win situatie. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medewerker Human Resource Management. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Werk jij graag gestructureerd en heb jij administratief graag alles op orde? En ben je geïnteresseerd in personeel en organisatie (P&O)? Dan is de MBO-opleiding Medewerker HRM iets voor jou!

Daarom kies je voor MBO Medewerker Human Resource Management van het NTI:

 • Diploma in 24 maanden
 • Officieel erkend MBO-diploma
 • Mix van theorie en praktijk
 • Inclusief praktijkbijeenkomsten
 • Lesgeld is inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie