nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Office Assistant

De mbo opleiding MBO Office Assistant op afstand volgen? Via www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je erkende thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Volledige MBO-opleidingen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel professionele thuisopleidingen en cursussen van respectabele onderwijsinstellingen als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een mbo thuisopleiding MBO Office Assistant! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze mbo opleiding is er al vanaf €1209,38 via NTI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Behulpzame docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In mei 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie MBO Office Assistant mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Office Assistant30 maanden€1209,38Meer informatie
LOIMBO Office skills5 maanden€295,00Meer informatie
NTIMBO Office- en Management Support9 maanden€556,88Meer informatie
MBO Office Assistant digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding MBO Office Assistant op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek kom je in aanraking met een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Volledige MBO-opleidingen? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO Office Assistant. Met deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met een baan, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Office Assistant is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Logischerwijs krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen MBO Office Assistant thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online met een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Office Assistant is er al vanaf €1209,38 bij bijvoorbeeld NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de Hollanders willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In het overzicht hierna vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Office Assistant thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Office Assistant: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding is vaak af te ronden in gemiddeld 30 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een passende MBO Office Assistant vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding lees je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders zoals Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Thomas More Hogeschool. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat instellingen faciliteren ook een MBO Office Assistant klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Hier raadpleeg je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-office-assistant

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Van HAVO (volledig programma) tot een opleiding als HBO Commerciële economie, en tegenwoordig dus ook de MBO Office Assistant zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? Onderstaand beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Kies uit meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie MBO Office Assistant online versneld volgen is haalbaar rond de €1209,38. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Niet vergeten: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Standaard is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding MBO Office Assistant. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Zakenreizen en congressen organiseren, officiële brieven sturen en plannen: een office assistant draait er haar hand niet voor om. Werken als office assistant is uitdagend en nooit saai. Enthousiast geworden? Lees dan verder!

Daarom kies je voor MBO Office Assistant van het NTI:

 • Officieel erkend mbo-diploma
 • Voordelig lesgeld inclusief studiemateriaal
 • Persoonlijke begeleiding van een mentor
 • Inclusief 3 boeiende praktijkdagen

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie