nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medewerker ICT

De mbo opleiding MBO Medewerker ICT op afstand volgen? Dankzij de vergelijker van thuisstudies tref je talloze thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Volledige MBO-opleidingen. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk direct de beste opleidingen en thuisstudies van Nederlandse afstandsopleiders als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Medewerker ICT! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €1176,72 via o.a. NTI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Vergelijk thuisstudies MBO Medewerker ICT juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Medewerker ICT16 maanden€1176,72Meer informatie
MBO Medewerker ICT op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding MBO Medewerker ICT flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker vind je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Volledige MBO-opleidingen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Medewerker ICT(duaal of voltijd). Aan de hand van deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, hobby’s en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een mbo opleiding MBO Medewerker ICT is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en examens maken. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs MBO Medewerker ICT thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding MBO Medewerker ICT kun je al volgen vanaf €1176,72 bij o.a. NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Medewerker ICT thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus MBO Medewerker ICT: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding is vaak af te ronden in pakweg 16 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een toepasbare MBO Medewerker ICT vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding tref je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wil zeggen dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als EuroCollege University of Applied Sciences. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene onderwijs-bedrijven geven ook een MBO Medewerker ICT klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Hier check je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving tref je zaken als oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-medewerker-ict

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van HAVO Aardrijkskunde tot bijvoorbeeld Houder administratiekantoor, en dus ook de MBO Medewerker ICT zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie MBO Medewerker ICT online versneld volgen is realistisch vanaf €1176,72. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste producten mag je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Niet vergeten: er gelden strenge regels (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medewerker ICT. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil jij aan de slag op een ICT-afdeling of bij een ICT-bedrijf? Kies voor de erkende opleiding Medewerker ICT en leer de belangrijkste taken!

Daarom kies je voor MBO Medewerker ICT van het NTI:

 • Officieel erkend mbo-diploma
 • In 12 maanden af te ronden
 • Studeren in je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding door een mentor
 • Inclusief 3 praktijkdagen

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie