nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Junior Assistent Accountant

De mbo opleiding MBO Junior Assistent Accountant flexibel en snel thuis volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies bekijk je tientallen thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Volledige MBO-opleidingen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk gemakkelijk professionele zelfstudies en thuiscursussen van erkende opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Junior Assistent Accountant! Studeren op je eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €2436,75 bij NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies MBO Junior Assistent Accountant juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Junior Assistent Accountant36 maanden€2436,75Meer informatie
MBO Junior Assistent Accountant zelf thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding MBO Junior Assistent Accountant online thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Volledige MBO-opleidingen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Junior Assistent Accountant(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met je werk, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Junior Assistent Accountant gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven MBO Junior Assistent Accountant thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Junior Assistent Accountant volg je al vanaf €2436,75 bij bijv. NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Junior Assistent Accountant thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Junior Assistent Accountant: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding is vaak af te ronden in plusminus 36 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een bepaalde MBO Junior Assistent Accountant vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids kun je terecht voor alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals o.a. NTI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld STC. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste onderwijs-bedrijven bieden ook een MBO Junior Assistent Accountant klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online tref je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s, webinars, het lesmateriaal, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-mbo-junior-assistent-accountant

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van Zweeds Voor Gevorderden tot bijvoorbeeld Notuleren, en nu dus ook de MBO Junior Assistent Accountant zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie MBO Junior Assistent Accountant online volgen kan al vanaf €2436,75. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Junior Assistent Accountant. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil jij aan de slag in de financiële administratie bij een accountants- of administratiekantoor? Ben je goed in analyseren, samenwerken en rapporteren? Dan is de opleiding Junior Assistent Accountant MBO echt iets voor jou!

Daarom kies je voor MBO Junior Assistent Accountant van het NTI:

 • Bepaal je eigen studietempo
 • Wettelijk erkend diploma
 • In 18 maanden af te ronden
 • Inclusief 3 praktijkdagen
 • Optimale mix van theorie en praktijk

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie