nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Doktersassistent

De mbo opleiding MBO Doktersassistent op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijker vind je uitgebreide info over goed aangeschreven thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisopleidingen van betrouwbare scholen als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Doktersassistent! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €2092,80 bij een opleider als LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie MBO Doktersassistent juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Doktersassistent24 maanden€2092,80Meer informatie
MBO Doktersassistent zelf thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding MBO Doktersassistent op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek vergelijk je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie MBO Doktersassistent(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Doktersassistent gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele tarieven MBO Doktersassistent thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online met een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Doktersassistent is er nu al vanaf €2092,80 bij o.a. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer jongeren willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Onderstaand geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Doktersassistent thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Doktersassistent: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding kun je afronden circa 24 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende MBO Doktersassistent vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school vind je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals onder andere LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Inter College Business School. Daarbij kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere aanbieders hebben ook een MBO Doktersassistent klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online vind je de essentiële informatie voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem kan men ook terecht voor video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-doktersassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van Vietnamees tot CCNA Routing and Switching, en dus ook de MBO Doktersassistent zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie MBO Doktersassistent online versneld volgen kan voor een bedrag van €2092,80. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opmerking: er gelden strenge regels (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Doorgaans kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Doktersassistent. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je werken met mensen en ligt je hart bij de gezondheidszorg? Dan is de opleiding MBO Doktersassistent de perfecte keuze. De opleiding is klassikaal te volgen of als thuisstudie. Met het erkende MBO 4-diploma op zak ligt de arbeidsmarkt voor je open en kun je aan de slag als doktersassistent(e), bijvoorbeeld bij een huisartsenpost, polikliniek, laboratorium, GGD, arbodienst of in de jeugdgezondheidszorg. De taken van een doktersassistente zijn heel divers. Geen dag is dan ook hetzelfde. De behandelaar assisteren, voorlichting geven, de planning verzorgen, patiënten te woord staan, eenvoudige onderzoeken uitvoeren, het zijn maar enkele voorbeelden.

De opleiding doktersassistente is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie