nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Doktersassistente

De mbo opleiding MBO Doktersassistente op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein MBO Basisopleidingen. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk direct populaire thuisopleidingen van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Doktersassistente! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is er al vanaf €612,56 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In januari 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies MBO Doktersassistente januari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Doktersassistent9 maanden€612,56Meer informatie
MBO Doktersassistent op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding MBO Doktersassistente thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Hier kom je in aanraking met een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie MBO Basisopleidingen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO Doktersassistent(duaal of voltijd). Door deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Starten met een mbo opleiding MBO Doktersassistente kan moeiteloos via internet. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een MBO Doktersassistente thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet met een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Doorgaans is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Doktersassistent kun je bestellen vanaf €612,56 bij o.a. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de jongeren kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? Onderstaand bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO Doktersassistent thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Doktersassistente: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding kun je afronden pakweg 9 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende MBO Doktersassistente vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een ECV-certificaat. In de gratis studiegids kun je terecht voor alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders zoals onder andere Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool West-Nederland voor Vertaler en Tolk. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende onderwijsinstellingen faciliteren ook een MBO Doktersassistente klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-mbo-doktersassistente

Onderwijsinstellingen vergelijken januari 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Zelf taarten maken tot aan MBO-module Nederlands 3F, en dus ook de MBO Doktersassistente zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn ambities? Hierna vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: 10% vroegboekkorting bij inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie MBO Doktersassistent online versneld volgen is haalbaar rond de €612,56. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (januari 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via de werkgever doen is dus een win-win situatie. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Doktersassistente. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Ben je zorgzaam en hulpvaardig van nature en wil je er achter komen of het assisteren van een dokter iets voor je is? Start met de MBO Doktersassistente van het NTI! Tijdens de basisopleiding Doktersassistente verdiep je je in medische begrippen en anatomie en leer je voorlichting en advies geven. Na de opleiding kun je doorstromen naar de volledige opleiding MBO Doktersassistent en heb je een stevige kennis van het beroep doktersassistente! Vraag voor meer informatie onze gratis studiegids aan.

Daarom kies je voor MBO Doktersassistente van het NTI:

 • Je hoeft geen stage te lopen
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Inclusief studiemateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie