nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Commercieel medewerker

De mbo opleiding MBO Commercieel medewerker op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk zonder problemen veel gekozen thuisstudies van Nederlandse onderwijsaanbieders als NCOI en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Commercieel medewerker! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €1713,60 bij onder andere LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In mei 2024 voordelig starten.

Alle thuisstudies MBO Commercieel medewerker mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Commercieel medewerker18 maanden€1713,60Meer informatie
MBO Commercieel medewerker op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding MBO Commercieel medewerker flexibel vanuit huis starten

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker check je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie MBO Commercieel medewerker(duaal of voltijd). Door het volgen van deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met je werk, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO Commercieel medewerker gaat sneller dan je denkt. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs MBO Commercieel medewerker thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal op een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding MBO Commercieel medewerker is er al vanaf €1713,60 bij de onderwijsinstelling LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Commercieel medewerker thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus MBO Commercieel medewerker: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kun je afronden pakweg 18 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een bepaalde MBO Commercieel medewerker vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling check je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen zoals onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC Nova College. Daarnaast kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende onderwijs-aanbieders geven ook een MBO Commercieel medewerker klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal vind je snel de belangrijke documenten voor jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving tref je zaken als webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-commercieel-medewerker

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van HBO Ondernemen voor vertalers tot bijvoorbeeld MBO Medewerker marketing en communicatie, en sinds kort dus ook de MBO Commercieel medewerker zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Voordelige erkende thuisstudies
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie MBO Commercieel medewerker online versneld volgen kan voor een bedrag van €1713,60. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Commercieel medewerker. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Schuilt er een commercieel talent in jou en lijkt het je leuk om te werken in een omgeving waarin alles draait om verkopen en het halen van targets? Dan is de opleiding MBO Commercieel medewerker een hele goede keuze! Na afronding kun je bij vrijwel ieder bedrijf aan de slag. Als commercieel medewerker werk je bijvoorbeeld op het gebied van sales, marketing of relatiebeheer.De MBO 3-opleiding Commercieel medewerker bereidt je perfect voor op de praktijk. Naast commerciële kennis en vaardigheden, leer je ook de Engelse taal zoals je die in een commerciële omgeving nodig hebt. Daarmee heb je net een streepje voor op de arbeidsmarkt.De opleiding MBO Commercieel medewerker is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie