nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medewerker marketing en communicatie

De mbo opleiding MBO Medewerker marketing en communicatie flexibel en snel thuis volgen? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker vind je de beste thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Marketing – Communicatie en Sales. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk probleemloos de beste thuiscursussen en studies van toonaangevende instellingen als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuisopleiding MBO Medewerker marketing en communicatie! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €1516,80 bij onder andere LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies MBO Medewerker marketing en communicatie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Medewerker marketing en communicatie24 maanden€1516,80Meer informatie
NTIMBO Medewerker marketing en communicatie6 maanden€399,38Meer informatie
MBO Medewerker marketing en communicatie thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding MBO Medewerker marketing en communicatie thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker tref je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO Medewerker marketing en communicatie(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met een baan, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Medewerker marketing en communicatie gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een MBO Medewerker marketing en communicatie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Medewerker marketing en communicatie is er al vanaf €1516,80 bij LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer mensen willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Medewerker marketing en communicatie thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Medewerker marketing en communicatie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De mbo opleiding kost je ongeveer 24 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante MBO Medewerker marketing en communicatie vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder bekijk je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen zoals o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld C I B A P. Verder krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Diverse scholen verstrekken ook een MBO Medewerker marketing en communicatie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. Op deze plek vind je de belangrijke documenten voor jouw mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-medewerker-marketing-en-communicatie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Burn-out Coach tot bijvoorbeeld Juridisch adviseur, en nu dus ook de MBO Medewerker marketing en communicatie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie MBO Medewerker marketing en communicatie online versneld volgen doe je vanaf €1516,80. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medewerker marketing en communicatie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

De MBO-opleiding Medewerker marketing en communicatie is een aanrader voor wie aan de slag wil in een commerciële functie. Ben je creatief, communicatief, flexibel én houd je wel van uitdagingen? Dan past het beroep van marketing- en communicatiemedewerker uitstekend bij je. Als marketing medewerker doe je marktonderzoek, schrijf je marketingplannen, zet je producten in de markt, ontwerp je folders, maak en verstuur je e-mailings. Geen dag is hetzelfde!De opleiding MBO Medewerker marketing en communicatie is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie