nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Eerste hulp aan kinderen

De mbo opleiding MBO Eerste hulp aan kinderen zelfstandig thuis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker lees je alles over alle erkende thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Gezondheidszorg en Welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken eenvoudig kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Eerste hulp aan kinderen! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €160,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies MBO Eerste hulp aan kinderen juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Eerste hulp aan kinderen2 maanden€160,00Meer informatie
MBO Eerste hulp aan kinderen online vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding MBO Eerste hulp aan kinderen flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker check & vergelijk je een scala aan cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Gezondheidszorg en Welzijn? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Eerste hulp aan kinderen(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een mbo opleiding MBO Eerste hulp aan kinderen gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een MBO Eerste hulp aan kinderen thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Eerste hulp aan kinderen kan men aanschaffen vanaf €160,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Eerste hulp aan kinderen thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Eerste hulp aan kinderen: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding heeft een studietijd van circa 2 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een toepasbare MBO Eerste hulp aan kinderen vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school lees je aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen als bijv. Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Zuyd Hogeschool. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een MBO Eerste hulp aan kinderen klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, webinars, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-eerste-hulp-aan-kinderen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Van Vakopleiding Payroll Services (VPS®) tot een studie als Zelfstandig personal trainer, en dus ook de MBO Eerste hulp aan kinderen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 80 jaar ervaring in thuiscursussen
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie MBO Eerste hulp aan kinderen online versneld volgen kost om en nabij de €160,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Eerste hulp aan kinderen. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wat moet je doen als een kind van het klimrek valt? Een bloedneus krijgt? Of zich verslikt? Wie met kinderen werkt, moet uiteraard weten hoe te handelen bij dit soort ongevallen. Met de opleiding MBO Eerste Hulp aan kinderen leer je precies wat je moet doen. Deze EHBO-opleiding is een absolute must voor iedereen die in zijn werk met kinderen te maken heeft.Deze Eerste hulp-opleiding leert je beoordelen of eerste hulp noodzakelijk is en wat de geldende richtlijnen zijn. Ook leer je kinderen en baby’s reanimeren. Tijdens de gratis praktijkdag oefen je de opgedane EHBO-kennis in de praktijkMet het certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis op zak ben je prima in staat op de juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat en thuis. Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie