nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO EHBO

De mbo opleiding MBO EHBO flexibel vanuit huis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker ontdek je erkende thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisstudies van respectabele opleiders als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO EHBO! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €360,00 bij onder andere LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies MBO EHBO juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO EHBO6 maanden€360,00Meer informatie
MBO EHBO thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding MBO EHBO flexibel vanuit huis starten

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Hier vind je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO EHBO(duaal of voltijd). Door het volgen van deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO EHBO gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actueel tarief MBO EHBO thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO EHBO is er nu al vanaf €360,00 via bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de arbeiders willen een thuisstudie volgen. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? Onderstaand geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO EHBO thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO EHBO: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 6 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een relevante MBO EHBO vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school achterhaal je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen zoals o.a. Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Zuyd Hogeschool. Bovendien krijgen deelnemers soms een officieel branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende onderwijs-aanbieders verstrekken ook een MBO EHBO klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet vind je de essentiële informatie voor je mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: webinars, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-ehbo

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Sommelier tot aan Praktijkdiploma loonadministratie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO EHBO zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn privé situatie? Onderstaand vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO EHBO online versneld volgen kost om en nabij de €360,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO EHBO. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

In de opleiding MBO EHBO komen basisonderwerpen als medische terminologie, EHBO en verbandleer aan de orde. Onmisbare vaardigheden voor veel beroepen in de zorg. De cursus biedt een brede inleiding in het verlenen van eerste hulp bij ongelukken en reanimatie. Je leert beoordelen of eerste hulp noodzakelijk is en handelen volgens de geldende richtlijnen. Op de gratis praktijkdag wordt de opgedane kennis in de praktijk gebracht. Met het diploma op zak ben je na afloop van deze cursus prima in staat op juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat, en thuis.Wil je hierna verder studeren? Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie