nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Management assistant

De mbo opleiding MBO Management assistant zelfstandig thuis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over goed aangeschreven thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Secretarieel en Support. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk gemakkelijk de beste thuisopleidingen van Hollandse onderwijsaanbieders als Laudius en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Management assistant! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €1516,80 bij onder andere LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Professionele docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In mei 2024 voordelig starten.

Vergelijk thuisstudies MBO Management assistant mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Management assistant24 maanden€1516,80Meer informatie
NTIMBO Management Assistant36 maanden€1302,75Meer informatie
MBO Management assistant digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding MBO Management assistant flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker vind je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Secretarieel en Support? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Management assistant(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Management assistant is niet ingewikkeld. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een MBO Management assistant thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Management assistant kun je bestellen vanaf €1516,80 bij het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal mensen kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hieronder besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Management assistant thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Management assistant: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo opleiding heeft een looptijd van grofweg 24 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een passende MBO Management assistant vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling lees je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Tyndale Theological Seminary. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een MBO Management assistant klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek check je alles voor jouw mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: video’s, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-management-assistant

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Onder andere HBO Technisch tekenen tot aan HBO Inleiding in de pedagogiek, en dus ook de MBO Management assistant zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Onderstaand lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie MBO Management assistant online versneld volgen is haalbaar rond de €1516,80. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus is gericht op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Management assistant. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Vind je het leuk om te plannen, regelen, organiseren en coördineren? Dan is deze opleiding een goede keuze. Als directiesecretaresse of managementassistent heb je een verantwoordelijke en afwisselende functie. Je werkt voor een manager of directielid en neemt hem of haar veel werk uit handen. Van agendabeheer tot het voeren van correspondentie of het aanleveren van informatie voor belangrijke verslagen. In deze uitdagende functie is geen dag hetzelfde. Er wordt dan ook van je verwacht dat je een brede kennis hebt, snel kunt schakelen, actief meedenkt en initiatief toont.

Deze opleiding is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie