nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Receptionist/telefonist

De mbo opleiding MBO Receptionist/telefonist vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker bekijk je de meest interessante thuisstudies en opleidingen in de categorie Secretarieel en Support. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken eenvoudig kwalitatieve thuiscursussen en studies van respectabele afstandsopleiders als LOI en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Receptionist/telefonist! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €576,00 via o.a. LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies MBO Receptionist/telefonist juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Receptionist/telefonist9 maanden€576,00Meer informatie
MBO Receptionist/telefonist op eigen tempo thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding MBO Receptionist/telefonist online thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker kom je in aanraking met ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Secretarieel en Support? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Receptionist/telefonist(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met je werk, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Receptionist/telefonist kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een MBO Receptionist/telefonist thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding MBO Receptionist/telefonist is er nu al vanaf €576,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Receptionist/telefonist thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Receptionist/telefonist: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding is vaak af te ronden in om en nabij de 9 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een matchende MBO Receptionist/telefonist vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure achterhaal je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Nederlandse Loodsencorporatie. Mogelijk kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een MBO Receptionist/telefonist klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek download je alles voor jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen zoek je ook naar oefenexamens, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-receptionist-telefonist

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Thuiskapper tot bijvoorbeeld VWO Rekenen 3F, en uiteraard ook de MBO Receptionist/telefonist zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn persoonlijke wensen? Bijgaand lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Online beroepskeuzetest
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie MBO Receptionist/telefonist online versneld volgen is haalbaar rond de €576,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Soms mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Receptionist/telefonist. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Houd je van regelen en organiseren en zoek je een baan waarin je het visitekaartje voor een bedrijf kunt zijn? Kies dan voor de LOI-opleiding MBO Receptionist/telefonist. De opleiding behandelt alle werkzaamheden die bij het vak receptionist/telefonist komen kijken. Denk aan het ontvangen van bezoekers, afhandelen van telefoongesprekken en het schrijven van verzorgde en goed geformuleerde brieven.
Het korte MBO-programma Receptionist/telefonist omvat de volledige MBO-opleiding Medewerker secretariaat en receptie, met uitzondering van de BPV, de algemene modules en de keuzemodules. Wil je hierna verder studeren? Dan krijg je veel vrijstellingen bij de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie