nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medisch secretaresse

De mbo opleiding MBO Medisch secretaresse op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker ontdek je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Secretarieel en Support. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Medisch secretaresse! Studeren in jouw eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €966,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Professionele docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies MBO Medisch secretaresse juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Medisch secretaresse14 maanden€966,00Meer informatie
MBO Medisch secretaresse digitaal vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding MBO Medisch secretaresse flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website tref je honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Secretarieel en Support? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Medisch secretaresse. Met deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met je huidige baan, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Medisch secretaresse is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een MBO Medisch secretaresse thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Medisch secretaresse kun je al volgen vanaf €966,00 bij bijv. LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal werkenden kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? Onderstaand vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Medisch secretaresse thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Medisch secretaresse: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding duurt ongeveer 14 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een specifieke MBO Medisch secretaresse vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school tref je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als onder andere NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool der Kunsten Den Haag. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijs-aanbieders faciliteren ook een MBO Medisch secretaresse klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dat portaal download je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving tref je zaken als video’s, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-medisch-secretaresse

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Dierenverzorging tot een opleiding als ADHD Coach, en natuurlijk de MBO Medisch secretaresse zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn doelen en wensen? Onderstaand behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie MBO Medisch secretaresse online versneld volgen doe je vanaf €966,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medisch secretaresse. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je als secretaresse aan de slag in een medische omgeving? Dan doe je met de opleiding MBO Medisch secretaresse waardevolle kennis en vaardigheden op. Zo leer je bijvoorbeeld over zakelijke etiquette, archivering en organiseren en doe je computervaardigheden op. In de specialisatie Medisch secretaresse doe je de specifieke kennis op die je in een medische werkomgeving nodig hebt.Het korte MBO-programma Medisch secretaresse omvat de volledige MBO-opleiding Management assistant, met uitzondering van de stage, de algemene modules en de keuzemodules. Als specialisatie volg je de module Medisch secretaresse. Wil je hierna verder studeren? Dan krijg je veel vrijstellingen bij de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie