nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medisch receptionist/telefonist

De mbo opleiding MBO Medisch receptionist/telefonist op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over erkende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Secretarieel en Support. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk probleemloos veel gekozen thuisstudies van vooraanstaande scholen als NHA en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuisopleiding MBO Medisch receptionist/telefonist! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €708,00 bij LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies MBO Medisch receptionist/telefonist juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Medisch receptionist/telefonist12 maanden€708,00Meer informatie
MBO Medisch receptionist/telefonist op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding MBO Medisch receptionist/telefonist thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Secretarieel en Support? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Medisch receptionist/telefonist(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een mbo opleiding MBO Medisch receptionist/telefonist is online snel te regelen. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een MBO Medisch receptionist/telefonist thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Medisch receptionist/telefonist wordt al aangeboden vanaf €708,00 bij LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal arbeiders willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? Hierna bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Medisch receptionist/telefonist thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Medisch receptionist/telefonist: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De mbo opleiding duurt gemiddeld 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een passende MBO Medisch receptionist/telefonist vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling vind je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als o.a. Laudius zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC Kop van Noord-Holland. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere instellingen faciliteren ook een MBO Medisch receptionist/telefonist klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek tref je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-medisch-receptionist-telefonist

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van Kleding Verstellen tot bijvoorbeeld Moderne bedrijfsadministratie, en nu dus ook de MBO Medisch receptionist/telefonist zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn aspiraties? Hierna kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie MBO Medisch receptionist/telefonist online versneld volgen kost om en nabij de €708,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende posten mag je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is belangrijk voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medisch receptionist/telefonist. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je een baan als receptionist of telefonist en lijkt het je leuk om te werken in een medische omgeving? Kies dan voor het MBO-programma Medische receptionist / telefonist. Je doet dan alle kennis en vaardigheden op die je op de werkvloer nodig hebt. Je leert o.a. met de computer omgaan, telefoongesprekken voeren en de agenda beheren, maar doet ook de medische kennis op die je in een medische omgeving nodig hebt.Het korte MBO-programma Medisch receptionist / telefonist omvat de volledige MBO-opleiding Medewerker secretariaat en receptie, met uitzondering van de BPV, de algemene modules en de keuzemodules. Als specialisatie volg je de module Medisch secretaresse. Wil je hierna verder studeren? Dan krijg je veel vrijstellingen bij de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie