nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medewerker secretariaat en receptie

De mbo opleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie op afstand volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Secretarieel en Support. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken probleemloos goede thuisstudies van Nederlandse onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze mbo opleiding is te bestellen vanaf €1137,60 bij onder andere LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juni 2024 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies MBO Medewerker secretariaat en receptie juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Medewerker secretariaat en receptie18 maanden€1137,60Meer informatie
NTIMBO Medewerker secretariaat en receptie21 maanden€889,88Meer informatie
MBO Medewerker secretariaat en receptie digitaal vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Secretarieel en Support? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Medewerker secretariaat en receptie(duaal of voltijd). Door deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een MBO Medewerker secretariaat en receptie thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online op een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie kun je bestellen vanaf €1137,60 via bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal volwassenen willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Medewerker secretariaat en receptie thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Medewerker secretariaat en receptie: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De mbo opleiding heeft een looptijd van pakweg 18 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een toepasbare MBO Medewerker secretariaat en receptie vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina achterhaal je ruime info omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool Schoevers. Daarbij kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere scholen geven ook een MBO Medewerker secretariaat en receptie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving check je de meest handige tools voor je mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-medewerker-secretariaat-en-receptie

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Nanny tot en met Grieks voor beginners, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO Medewerker secretariaat en receptie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Medewerker secretariaat en receptie online versneld volgen doe je vanaf €1137,60. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Niet vergeten: er gelden strenge regels (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie is van belang voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Doorgaans heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil je aan de slag als secretarieel medewerker? Een goed idee, secretarieel medewerkers kunnen bijna overal terecht. Met de opleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie doe je alle benodigde kennis en vaardigheden op. Na afloop heb je een officieel MBO-diploma op zak.Als secretariaal medewerker verzorg je diverse secretariële en administratieve werkzaamheden. Denk hierbij aan het uitwerken van brieven in het Nederlands of in het Engels, het verwerken van inkomende en uitgaande post, het afhandelen van telefoontjes en e-mails. Maar ook het bijhouden van de agenda, het maken van afspraken, het ontvangen van bezoekers en het actueel houden van het archief.De opleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie