nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

De mbo opleiding MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker op afstand volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool vind je talloze thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken simpel en snel goede thuiscursussen en studies van vooraanstaande afstandsopleiders als NCOI en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €1900,80 via o.a. LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2023 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker februari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker24 maanden€1900,80Meer informatie
NTIMBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker9 maanden€634,50Meer informatie
MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker digitaal vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker vind je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met een baan, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en examens maken. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele kosten MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker is er al vanaf €1900,80 via bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Meer en meer Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Onderstaand vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding heeft een studietijd van ongeveer 24 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een dergelijke MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding bekijk je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen zoals NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Aeres Hogeschool. Verder krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de onderwijsinstellingen beschikken over een MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek check je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, oefeningen, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-gespecialiseerd-pedagogisch-medewerker

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Onder andere Webanalyse tot en met Sales Impulsaankopen, en dus ook de MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker online versneld volgen is haalbaar rond de €1900,80. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De erkende opleiding MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker is een uitstekende keus voor iedereen die een coördinerende functie in de kinderopvang ambieert. De beroepsgerichte opleiding bereidt je optimaal voor op een dynamische en verantwoordelijke functie bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang (BSO) of peuterspeelzaal.

Een gespecialiseerd pedagogisch medewerker biedt dagelijks opvang aan kinderen. Je zorgt voor een veilige en gezellige omgeving en stimuleert spelenderwijs de ontwikkeling en taalbeheersing van kinderen. Je draagt bij aan de opvoeding en verzorging en leert binnen de kinderopvang professioneel te begeleiden en organiseren. Je bent aanspreekpunt voor ouders, collega’s en externe betrokkenen bij de begeleiding van kinderen met een specifieke zorgvraag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen met een handicap. Vaak ben je eindverantwoordelijk en stuur je collega’s aan.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie