nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Klassenmanagement

De mbo opleiding MBO Klassenmanagement digitaal volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Onderwijs en Pedagogiek. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen de beste thuisstudies van Nederlandse onderwijsaanbieders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Klassenmanagement! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding is er al vanaf €475,00 bij een opleider als LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In september 2023 leuke welkomstkorting.

Vergelijking van thuisstudies MBO Klassenmanagement september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Klassenmanagement5 maanden€475,00Meer informatie
MBO Klassenmanagement online vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding MBO Klassenmanagement thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO Klassenmanagement(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Klassenmanagement gaat erg gemakkelijk. Hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een MBO Klassenmanagement thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken met jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding MBO Klassenmanagement wordt al aangeboden vanaf €475,00 via het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? Hierna geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Klassenmanagement thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Klassenmanagement: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De mbo opleiding kun je afronden om en nabij de 5 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een dergelijke MBO Klassenmanagement vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de gratis studiegids check je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen zoals bijvoorbeeld Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Grafisch Lyceum Rotterdam. Daarbij kan je ook rekenen op een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende onderwijs-aanbieders geven ook een MBO Klassenmanagement klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek download je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor webinars, oefeningen, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-mbo-klassenmanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van WFT Schadeverzekeringen tot een opleiding als HBO Business intelligence en databasetechnologie, en natuurlijk de MBO Klassenmanagement zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn situatie? In het volgende overzicht lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: PC opleidingen
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Klassenmanagement online versneld volgen kan voor een bedrag van €475,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Klassenmanagement. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Ligt je hart bij het onderwijs en wil je meer weten over groepsdynamiek en klassenmanagement? Zou je onderwijsassistent willen worden, maar wil of kun je (nog) geen volledige MBO-opleiding volgen? Kies dan voor de opleiding MBO Klassenmanagement en doe alvast belangrijke kennis en vaardigheden op.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Onderwijsassistent. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie