nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Begeleider gehandicaptenzorg

De mbo opleiding MBO Begeleider gehandicaptenzorg op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met toonaangevende thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk simpel en snel goede thuisopleidingen van betrouwbare onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Begeleider gehandicaptenzorg! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is te bestellen vanaf €1800,00 via o.a. LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Vergelijking van thuisstudies MBO Begeleider gehandicaptenzorg juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Begeleider gehandicaptenzorg18 maanden€1800,00Meer informatie
NTIMBO Begeleider gehandicaptenzorg9 maanden€918,00Meer informatie
LOIMBO Begeleider specifieke doelgroepen18 maanden€1800,00Meer informatie
NTIMBO Begeleider specifieke doelgroepen9 maanden€960,19Meer informatie
MBO Begeleider gehandicaptenzorg digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding MBO Begeleider gehandicaptenzorg flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Onderwijs en Pedagogiek? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Begeleider gehandicaptenzorg. Met deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Begeleider gehandicaptenzorg regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele tarieven MBO Begeleider gehandicaptenzorg thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen op een tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Begeleider gehandicaptenzorg volg je al vanaf €1800,00 via bijv. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Begeleider gehandicaptenzorg thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Begeleider gehandicaptenzorg: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 18 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een specifieke MBO Begeleider gehandicaptenzorg vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of een ECV-certificaat. In de gratis brochure kun je terecht voor alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals Laudius zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Schouten & Nelissen University. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Diverse onderwijs-aanbieders bieden ook een MBO Begeleider gehandicaptenzorg klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via dit systeem check je de meest handige tools voor je mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van webinars, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-begeleider-gehandicaptenzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van Customer relationship management (CRM) tot een opleiding als Medisch Secretaresse, en natuurlijk de MBO Begeleider gehandicaptenzorg zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn situatie? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie MBO Begeleider gehandicaptenzorg online versneld volgen is haalbaar rond de €1800,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Begeleider gehandicaptenzorg. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De erkende opleiding MBO Begeleider gehandicaptenzorg bereidt perfect voor op het zelfstandig begeleiden van individuele cliënten en groepen. Een begeleider gehandicaptenzorg ondersteunt cliënten bij de persoonlijke verzorging, zoals aankleden, wassen en tandenpoetsen, maar ook bij het huishouden en de dagbesteding. Verder help je je cliënten met praten over hun psychische problemen. Met deze hulp en begeleiding kunnen mensen zo zelfstandig en plezierig mogelijk functioneren. Bij alles wat je doet probeer je de eigen regie van je cliënten te stimuleren.Na afronding van de opleiding heb je een erkend MBO 3-diploma op zak. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als woonbegeleider, groepsleider of activiteitenbegeleider in een verzorgingshuis of in een gehandicapten- of welzijnsinstelling.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie