nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Verpleegkundige

De mbo opleiding MBO Verpleegkundige flexibel vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker lees je alles over talloze thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie MBO Basisopleidingen. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk direct kwalitatieve thuiscursussen en studies van erkende instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Verpleegkundige! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is te bestellen vanaf €2379,00 bij onder andere NTI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies MBO Verpleegkundige juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Verpleegkundige8 maanden€2379,00Meer informatie
MBO Verpleegkundige thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding MBO Verpleegkundige online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker check & vergelijk je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein MBO Basisopleidingen? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Verpleegkundige(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Verpleegkundige is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven MBO Verpleegkundige thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Verpleegkundige wordt al aangeboden vanaf €2379,00 via o.a. NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Verpleegkundige thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Verpleegkundige: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding duurt grofweg 8 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een passende MBO Verpleegkundige vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een ECV-certificaat. In de folder van de school kun je terecht voor alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Drenthe College. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de opleidersbieden ook een MBO Verpleegkundige klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving check je alles voor jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor webinars, video’s, oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-verpleegkundige

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van Japanse Gezichtsmassage tot bijvoorbeeld E-commerce, en tegenwoordig dus ook de MBO Verpleegkundige zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn persoonlijke wensen? Hieronder beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis een opleiding proberen
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie MBO Verpleegkundige online versneld volgen doe je vanaf €2379,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Verpleegkundige. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Tijdens de MBO Verpleegkundige volg je een aantal vakken uit de volledige mbo-opleiding Verpleegkundige en kom je erachter of dit vakgebied iets voor jou is. Je leert eerste hulp verlenen, verdiept je in persoonlijke basiszorg en het opstellen van een verpleegplan. Tijdens bijeenkomsten breng je je kennis in de praktijk onder begeleiding van een ervaren docent. Daarnaast studeer je waar en wanneer je wilt via jouw online leeromgeving. Je hoeft geen stage te lopen tijdens de basisopleiding.

Daarom kies je voor MBO Verpleegkundige van het NTI:

 • In 8 maanden af te ronden
 • Geen vooropleiding nodig
 • Inclusief lesmateriaal
 • Inclusief praktijkbijeenkomsten
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie