nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO toelatingstoets

De mbo opleiding MBO toelatingstoets op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker check & vergelijk je de meest interessante thuiscursussen en studies gerelateerd aan MBO toelatingstoets. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk eenvoudig goede zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO toelatingstoets! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €75,00 bij NTI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies MBO toelatingstoets juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO toelatingstoetsEenmalig€75,00Meer informatie
MBO toelatingstoets vanuit huis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding MBO toelatingstoets op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker tref je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein MBO toelatingstoets? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie MBO toelatingstoets(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, sport en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een mbo opleiding MBO toelatingstoets regel je razendsnel online. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Uiteraard heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen MBO toelatingstoets thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO toelatingstoets kan men aanschaffen vanaf €75,00 via bijv. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer Hollanders willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO toelatingstoets thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO toelatingstoets: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo opleiding heeft een looptijd van zo’n Eenmalig. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een matchende MBO toelatingstoets vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder lees je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Inter College Business School. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de aanbieders hebben ook een MBO toelatingstoets klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving download je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving tref je zaken als het lesmateriaal, video’s, webinars, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-toelatingstoets

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van HBO Inkoop- en contractmanagement tot Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder, en tegenwoordig dus ook de MBO toelatingstoets zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn situatie? Hierna beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Docenten komen uit de beroepspraktijk
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie MBO toelatingstoets online versneld volgen is haalbaar rond de €75,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante elementen kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO toelatingstoets. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Word alsnog toegelaten tot een erkende mbo-opleiding

Wanneer je niet aan de vooropleidingseis voldoet van een volledige mbo-opleiding niveau 2, 3 of 4, kun je deelnemen aan de mbo toelatingstoets. Het doel van deze toets is om vast te stellen of je een reële kans hebt de mbo-opleiding succesvol af te ronden. Slaag je voor deze toets en ben je minimaal 18 jaar? Dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze bij NTI! Op het inschrijfformulier plan je zelf jouw toets in. De toets wordt vrijwel dagelijks digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in Nederland.

Aanmelden voor de toets

Daarom kies je voor MBO toelatingstoets van het NTI:

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie