nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Verkoopmedewerker optiek

De mbo opleiding MBO Verkoopmedewerker optiek zelfstandig vanuit huis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met tientallen thuisopleidingen en cursussen in de categorie MBO Basisopleidingen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Verkoopmedewerker optiek! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €393,73 bij een opleider als NTI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies MBO Verkoopmedewerker optiek juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Verkoopmedewerker optiek9 maanden€393,73Meer informatie
MBO Verkoopmedewerker optiek thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding MBO Verkoopmedewerker optiek thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Op deze website vergelijk je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein MBO Basisopleidingen? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Verkoopmedewerker optiek(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Verkoopmedewerker optiek kan moeiteloos via internet. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actueel tarief MBO Verkoopmedewerker optiek thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Verkoopmedewerker optiek volg je al vanaf €393,73 via o.a. NTI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel mensen kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Verkoopmedewerker optiek thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Verkoopmedewerker optiek: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding heeft een looptijd van pakweg 9 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een specifieke MBO Verkoopmedewerker optiek vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder achterhaal je ruime info over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals bijvoorbeeld NHA zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals HBO Da Vinci Drechtsteden. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verschillende onderwijsinstellingen beschikken over een MBO Verkoopmedewerker optiek klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je de essentiële informatie voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-mbo-verkoopmedewerker-optiek

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Haken (Hobby) t/m MBO Medisch receptionist/telefonist, en tegenwoordig dus ook de MBO Verkoopmedewerker optiek zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Verschillende leslocaties
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie MBO Verkoopmedewerker optiek online versneld volgen is mogelijk vanaf €393,73. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding MBO Verkoopmedewerker optiek. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je weten of werken in een optiekzaak iets voor jou is? In de mbo basisopleiding Verkoopmedewerker optiek doe je de belangrijkste basiskennis en -vaardigheden op. Hoe voer je een oogmeting uit en hoe lees je de gemeten waarden? Wat is pupildistantie en wat is refractie? Om de werking van de ogen goed te begrijpen leer je ook over de bouw van het menselijk lichaam. Met de mbo basisopleiding kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Verkoopmedewerker optiek niveau 2. Iets voor jou? Start vandaag nog met de Basisopleiding Verkoopmedewerker optiek!

Daarom kies je voor MBO Verkoopmedewerker optiek van het NTI:

 • In 6 maanden af te ronden
 • Geen vooropleiding nodig
 • Inclusief lesmateriaal
 • Geen stage
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie