nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Tandartsassistent

De mbo opleiding MBO Tandartsassistent thuis volgen met goede begeleiding? Middels deze thuisstudie vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen in de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk eenvoudig kwalitatieve thuisopleidingen van betrouwbare instellingen als NCOI en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Tandartsassistent! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €2016,00 bij LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In mei 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie MBO Tandartsassistent mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Tandartsassistent24 maanden€2016,00Meer informatie
MBO Tandartsassistent thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Tandartsassistent flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker tref je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie MBO Tandartsassistent(duaal of voltijd). Aan de hand van deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met een baan, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO Tandartsassistent kan moeiteloos via internet. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten MBO Tandartsassistent thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Tandartsassistent kan men aanschaffen vanaf €2016,00 bij LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Tandartsassistent thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Tandartsassistent: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding is vaak af te ronden in zo’n 24 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een toepasbare MBO Tandartsassistent vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding tref je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als bijvoorbeeld NHA zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij HBO Da Vinci Drechtsteden. Ook krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere onderwijsinstellingen hebben ook een MBO Tandartsassistent klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online tref je de essentiële informatie voor je mbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving tref je zaken als praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, video’s, oefeningen, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-mbo-tandartsassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Dieetkok t/m Organisatiepsychologie, en tegenwoordig dus ook de MBO Tandartsassistent zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn ambities? Bijgaand benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie MBO Tandartsassistent online versneld volgen is mogelijk vanaf €2016,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Tandartsassistent. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Werk je graag met mensen en lijkt het je leuk om tandartsassistente te worden? Kies dan voor de opleiding MBO Tandartsassistent van de LOI. Deze erkende MBO 4-opleiding bereidt optimaal voor op een afwisselende baan in de tandheelkunde. De taken van een tandartsassistent zijn heel afwisselend. Je assisteert de tandarts of specialist bij het voorbereiden, uitvoeren en afronden van tandheelkundige behandelingen. Verder zorg je ervoor dat de organisatie van de praktijk soepel verloopt en geef je voorlichting aan cliënten.

De opleiding MBO Tandartsassistent is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie