nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg

De mbo opleiding MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg digitaal volgen? Met deze thuisstudie vergelijker ontdek je erkende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist zin in totaal iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk meteen kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en schrijf je vandaag nog in voor een mbo thuisopleiding MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €2376,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg18 maanden€2376,00Meer informatie
NTIMBO Verzorgende IG Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)36 maanden€2214,00Meer informatie
MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg digitaal vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Op deze plek check & vergelijk je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg is online snel te regelen. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de kosten van een MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg wordt al aangeboden vanaf €2376,00 via LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de volwassenen willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? Onderstaand besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding heeft een studietijd van grofweg 18 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een toepasbare MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling check je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als bijvoorbeeld LOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC Horizon College. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste instellingen beschikken over een MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Op deze plek vind je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem kan men ook terecht voor oefeningen, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-verzorgende-ig-geestelijke-gezondheidszorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van HBO Identiteit en imago tot en met MBA Human Resource Management, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn privé situatie? Hieronder beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg online volgen kan al vanaf €2376,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste producten kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: er gelden strenge regels (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Lijkt het je een uitdaging om te werken met patiënten in de geestelijke gezondheidszorg? Wil je cliënten helpen bij het dagelijks leven en het vinden van een zinvolle dagbesteding? Kies dan voor de opleiding MBO Verzorgende IG met uitstroomvariant GGZ Je leert alles over verzorgen en ondersteunen van cliënten in de GGZ, specifiek gericht op het werken binnen de geestelijke gezondheidszorg.De opleiding sluit volledig aan op de actuele ontwikkelingen. Als verzorgende heb je meer en meer een begeleidende, adviserende en initiërende rol. Er is niet alleen aandacht voor verpleegtechnische vaardigheden en basiszorg, maar ook voor (het stimuleren van) de eigen regie van de cliënt, deskundigheidsbevordering en kwaliteitszorg.De opleiding MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma is dan ook op alle fronten erkend.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie