nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Helpende zorg en welzijn

De mbo opleiding MBO Helpende zorg en welzijn flexibel vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl tref je toonaangevende thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Gezondheidszorg en Welzijn. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk meteen populaire thuiscursussen en studies van respectabele onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Helpende zorg en welzijn! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €1281,60 bij een opleider als LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Het laagste lesgeld.
 • In mei 2024 voordelig starten.

Overzicht thuisstudies MBO Helpende zorg en welzijn mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Helpende zorg en welzijn18 maanden€1281,60Meer informatie
NTIMBO Helpende zorg en welzijn9 maanden€492,75Meer informatie
MBO Helpende zorg en welzijn thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding MBO Helpende zorg en welzijn thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Helpende zorg en welzijn(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Uitstekend te combineren met jouw functie, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Helpende zorg en welzijn gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele tarieven MBO Helpende zorg en welzijn thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Helpende zorg en welzijn wordt al aangeboden vanaf €1281,60 bij LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer medewerkers willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Helpende zorg en welzijn thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Helpende zorg en welzijn: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 18 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een bepaalde MBO Helpende zorg en welzijn vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis brochure achterhaal je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Koning Willem I College. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Veel instanties faciliteren ook een MBO Helpende zorg en welzijn klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Hier tref je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor webinars, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-helpende-zorg-en-welzijn

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van Social media tot en met Kattentrimmer, en tegenwoordig dus ook de MBO Helpende zorg en welzijn zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn doelen en wensen? Hieronder benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie MBO Helpende zorg en welzijn online versneld volgen kan voor een bedrag van €1281,60. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Helpende zorg en welzijn. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De MBO-opleiding Helpende zorg en welzijn is een brede opleiding die voorbereidt op het verlenen van zorg aan een uiteenlopende groep cliënten. Van mensen met een ziekte of handicap tot mensen met psychiatrische problemen of een verslaving. Je ondersteunt cliënten thuis, maar kunt ook in een zorg- of welzijnsinstelling werken.

Als helpende in de sector zorg en welzijn kun je echt iets betekenen voor je cliënten. Van hulp en ondersteuning tot het organiseren van activiteiten. Vaak heb je dan te maken met andere hulpverleners, zoals verzorgenden en sociaalagogische werkers.

Deze opleiding bereidt perfect voor op een uitdagende functie in de gezondheidszorg. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Na afronding heb je een erkend MBO 2-diploma op zak. En kun je aan de slag in de gehandicaptenzorg, thuiszorg, kinderopvang, in het ziekenhuis of in het welzijnswerk.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie